EMDR Sessies

"Laat een trauma niet je leven bepalen"

De afkorting staat voor: Eye Movement Desensitization & Reprocessing. EMDR is een behandelvorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische en/of akelige ervaringen. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, mishandeling of aanranding. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven, zoals pesterijen of afwijzing in de jeugd. Een heftige tijd zoals een scheiding of ziekteproces, waarbij oude beelden ervoor zorgen dat je steeds het oude gevoel blijft ervaren, kunnen ook goed worden behandeld met EMDR.

EMDR is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Het is met EMDR niet nodig om jarenlang te praten over het verleden. Wel worden in een relatief korte tijd doelen bereikt. Er bestaan inmiddels een behoorlijk aantal gecontroleerde onderzoeken naar de effectiviteit van de behandeling. Dit maakt dat EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling op het gebied van trauma.

Hoe weet je of dit iets voor jou is?
Ieder traject start met een intake gesprek. Er zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Ook individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt worden besproken. Hieruit zal blijken of gerichte trauma sessies op dat moment nodig zijn en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt.

Duur sessie: 75 minuten

Kosten sessie particulieren: € 77,50 per sessie