Straal Taal is vanaf 2020 niet meer actief. Je kunt natuurlijk wel gebruik maken van de vele posten die hier door de jaren heen geplaatst zijn!
Week 35 2019 Het komt wel goed - zondag 25 augustus 2019

Annie (je verstand) weet zich geen raad met verdriet, teleurstellingen en alle andere vormen van emoties. Ze wil zo snel mogelijk weg van pijn en ongemak. De manieren die Annie hiervoor hanteert kunnen heel divers zijn. Wat alle verschillende manieren wel gemeen hebben is dat ze erop gericht zijn niet te Zijn met wat er op het moment in je omgaat. Annie is dol op afleidingen zoeken en je geruststellend toespreken (ook al overziet ze de situatie helemaal niet). Het effect is dat je op korte termijn een gevoel van opluchting ervaart. Hier is niets mis mee. Het jammere is dat de gedachten en gevoelens meestal weer terugkeren en soms zelfs nog intenser dan je voor het gevoel van de korte termijn opluchting ervoer.

Mijn uitnodiging staat haaks op je natuur, want ik vraag je juist om te zijn met vervelende gedachten en gevoelens, omdat ze er nu eenmaal zijn.
 
Wat hierbij kan helpen is: 
Merk de gedachten en gevoelens die je hebt op. Kijk ernaar met gepaste afstand. Zie ze als wolken die overdrijven, die gaan en komen. Zolang jij van de inhoud afblijft gebeurt er niets. Als jij een observerende houding aanneemt tot je gedachten en gevoelens hoef je niet meer te vechten of te vluchten. Je kunt zijn met dat wat het op dit moment is.


Terug naar de vorige pagina >