Straal Taal is vanaf 2020 niet meer actief. Je kunt natuurlijk wel gebruik maken van de vele posten die hier door de jaren heen geplaatst zijn!
Week 33 2019 Mildheid en compassie - zondag 11 augustus 2019

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat Annie geen grenzen kent en bereid is om alles voor een ander te doen ook al kost het jou je gezondheid. Annie wuift de signalen dat je een pas op de plaats heb te maken weg en spoort je vooral aan om door te gaan met je in te zetten voor de mensen om je heen. Annie is naar jou helemaal niet begripvol en van het woord ‘compassie’ alleen al gaat ze over haar nek. Wat een gezeur is dat zeg. Annie staat daarentegen wel altijd klaar met de zweep, als jij iets "doms" hebt gedaan, niet voldoende hebt gepresteerd en/of een stomme keuze hebt gemaakt. 

Hierdoor voel je jezelf klein worden en houdt Annie de regie. Voor Annie heel prettig en voor jou vooral zwaar en frustrerend. Je mag oefenen om ook naar jezelf een milde vriendelijke houding aan te nemen. Zodra je Annie opmerkt pluk je haar van je schouder af en zet je haar op de Annie stoel. Haal bewust adem en kijk op gepaste afstand naar jezelf. Jij kunt om jezelf heenlopen waardoor je meer kleuren ziet dan zwart en wit.  Laat het oordelen over aan Annie. Jij komt een stuk verder met een open houding. 


Terug naar de vorige pagina >