Straal Taal. 

Laat gerust je reactie achter. Graag!

Wil jij met enige regelmaat op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de straal nieuwsbrief.
Wees gerust, ik zal je niet spammen en geef je mail adres ook niet aan derden.
E-mail: Klik op de Stralende Inbox om je op te geven.


Week 17 2019 Verlicht je muur - zondag 21 april 2019

"Verlicht je muur"

Het laten zien van je emoties zorgde veelvuldig voor een klap in je gezicht
Na jaren van afwijzing bouwde je een torenhoge muur en zaten de luiken potdicht

Je leven in de zogenaamde veiligheid zorgde voor gevoelens van eenzaamheid
De diepere wens van verbinding duwde je weg tot je spijt

Lees het hele bericht >
Week 15 2019 Haal je voet van het gaspedaal - zondag 7 april 2019

Je leven raast aan je voorbij en dit komt omdat je maar op het gaspedaal blijft drukken. Je rijdt zo vaak in de vijfde versnelling door je leven, dat er heel wat aan je voorbij trekt. Een deel in jou wil op de rem stappen en dat andere deel blijft maar doorrazen. Het leven is veeleisend en je wilt zoveel. Daarbij wil je het ook nog zo snel mogelijk. Het lijkt logisch dat het leven steeds beter wordt als je maar harder je best doet, dus je gaat door.

Sneller, meer, harder. Beter je best doen. Meer projecten, meer verplichtingen, meer toevoegen. Je gedachten ratelen maar door en je voltooit taak na taak.

Lees het hele bericht >
Week 13 2019 Voelen dat je leeft - zondag 24 maart 2019

Echt voelen dat je leeft. Het zou je dagelijkse maatstaf mogen zijn, want leven – bewust zijn – is het wat we hier samen doorlopen en wat heb je eraan als je er niet bewust van geniet? Dan adem je wel en leef je je leven niet. Op die manier besta je alleen en met enkel bestaan vul je je hart niet met voldoening, plezier, liefde en opwinding.

Als je in je hoofd leeft, als je opgaat in de maalstroom van je gedachten, dan ben je heel druk met van alles, alleen niet met bewust voelen dat je leeft.

Je gedachten gaan over het verleden en de toekomst, terwijl je leven enkel plaatsvindt in het nu.

Lees het hele bericht >
Week 11 2019 Minder is meer - zondag 10 maart 2019

Wat nu als je zou stoppen met streven naar groter, beter, mooier en meer? Wat nu als je zou stoppen om 10 ballen in de lucht te houden, omdat één hooguit twee ballen in de lucht houden, eigenlijk het hoogst haalbare is. Hoe zou dat voelen?

Lees het hele bericht >
Week 9 2019 Gedachten zien voor wat ze zijn - zondag 24 februari 2019

Gedachten kunnen jou helemaal geen kwaad doen, mits jij van de inhoud afblijft. Laat daar nu net ons probleem zitten, want het is vaak ontzettend lastig om gedachten te zien voor wat ze zijn: gedachten.

We koppelen er automatisch allerlei betekenissen en gewicht aan. Voor je het weet ben je verwikkeld in een hoofdelijke strijd en zie je door de bomen het bos niet meer.

Lees het hele bericht >