Straal Taal. 

Laat gerust je reactie achter. Graag!

Wil jij met enige regelmaat op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de straal nieuwsbrief.
Wees gerust, ik zal je niet spammen en geef je mail adres ook niet aan derden.
E-mail: Klik op de Stralende Inbox om je op te geven.


Week 29 2019 Drama queen - zondag 14 juli 2019

Oh my God, dit komt nooit meer goed!!

Je verstand is een drama queen in situaties waarbij emoties komen kijken. Het voert met gemak in zijn eentje een complete opera op; compleet met pruiken en 20 aktes. En het kan jou compleet laten opgaan in die opera, waardoor je geen helder zicht meer hebt, op wat er werkelijk aan de hand is.

Je kunt jezelf helpen om van het toneel af te stappen en als regisseur van de opera in de concertzaal te gaan zitten.

Hoe doe je dat?

Lees het hele bericht >
Week 27 2019 Een ideale dagstart - zondag 30 juni 2019

Gehaast sta je op, die 4e keer snoezen was toch echt teveel van het goede en op weg naar de badkamer stoot je je grote teen. Au! Snel een douche nemen, ondertussen een tandenborstel in je mond en met het zeepsop nog over je lijf droog je jezelf snel af. Je schiet in je kleding, smeert als een malle nog wat make-up op je gezicht en pakt voor in de auto nog snel een mok koffie. Handtas om je schouder, laptop in je hand en je koffie heb je in je andere hand. Je haast je richting de voordeur en oeps je struikelt over het drempeltje. Je valt voorover en alle spullen liggen verspreid over de stoeptegels.

Lees het hele bericht >
week 25 2019 Zoveel verschillende gezichten - zondag 16 juni 2019

Je bent verlegen en spontaan, je bent rustig en uitbundig, je bent lief en to the point. Soms misschien best verwarrend? Je vraagt je wellicht af hoe dit kan? Je ‘zijn’ is van verschillende factoren afhankelijk.

Bij de ene mens kun jij je anders gedragen dan bij de ander. Je gemoedstoestand is ook van invloed op je ‘zijn’ en het gedrag dat jij laat zien. Situaties, mensen, ervaringen op je harde schijf en stemming spelen allen een rol.

Lees het hele bericht >
Week 23 2019 De verbinding met jezelf - zondag 2 juni 2019

Als je gewend bent om voor anderen te zorgen en jezelf weg te cijferen, kan het lastig zijn om stil te staan bij wat jij zelf nodig hebt.

Het komt waarschijnlijk niet eens bij je op om deze vraag uberhaupt aan jezelf te stellen. Onderliggend kan de angst om niet te voldoen en de angst voor afwijzing aanwezig zijn, wat er mede voor zorgt, dat je deze houding in stand houdt.

Lees het hele bericht >
Week 21 2019 Een duurzame verandering - zondag 19 mei 2019

We willen in ons leven vaak genoeg dingen veranderen, anders aanpakken en nu echt! Toch willen die veranderingen niet altijd even goed lukken. Je komt onderweg allerlei obstakels tegen, die het je bemoeilijken om je aan je plan te houden.

Ons verstand is gericht op de korte termijn en daar kunnen we, als we bepaald gedrag willen veranderen behoorlijk tegenaan lopen. Eigenlijk wil je verstand het houden bij hoe het is of het wil om te veranderen geen moeite hoeven doen.


Lees het hele bericht >