Straal Taal. 

Laat gerust je reactie achter. Graag!

Wil jij met enige regelmaat op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de straal nieuwsbrief.
Wees gerust, ik zal je niet spammen en geef je mail adres ook niet aan derden.
E-mail: Klik op de Stralende Inbox om je op te geven.


week 25 2019 Zoveel verschillende gezichten - zondag 16 juni 2019

Je bent verlegen en spontaan, je bent rustig en uitbundig, je bent lief en to the point. Soms misschien best verwarrend? Je vraagt je wellicht af hoe dit kan? Je ‘zijn’ is van verschillende factoren afhankelijk.

Bij de ene mens kun jij je anders gedragen dan bij de ander. Je gemoedstoestand is ook van invloed op je ‘zijn’ en het gedrag dat jij laat zien. Situaties, mensen, ervaringen op je harde schijf en stemming spelen allen een rol.

Lees het hele bericht >
Week 23 2019 De verbinding met jezelf - zondag 2 juni 2019

Als je gewend bent om voor anderen te zorgen en jezelf weg te cijferen, kan het lastig zijn om stil te staan bij wat jij zelf nodig hebt.

Het komt waarschijnlijk niet eens bij je op om deze vraag uberhaupt aan jezelf te stellen. Onderliggend kan de angst om niet te voldoen en de angst voor afwijzing aanwezig zijn, wat er mede voor zorgt, dat je deze houding in stand houdt.

Lees het hele bericht >
Week 21 2019 Een duurzame verandering - zondag 19 mei 2019

We willen in ons leven vaak genoeg dingen veranderen, anders aanpakken en nu echt! Toch willen die veranderingen niet altijd even goed lukken. Je komt onderweg allerlei obstakels tegen, die het je bemoeilijken om je aan je plan te houden.

Ons verstand is gericht op de korte termijn en daar kunnen we, als we bepaald gedrag willen veranderen behoorlijk tegenaan lopen. Eigenlijk wil je verstand het houden bij hoe het is of het wil om te veranderen geen moeite hoeven doen.


Lees het hele bericht >
Week 19 2019 Doe het vandaag net even anders - zondag 5 mei 2019

Ren en sjees je door de dagen heen en ervaar je meer dan eens een gevoel van “Is dit het nou?”
Ik nodig je uit om je bovenkamer op te schudden want die kakt hartstikke in als je puur op je automatische piloot vaart. Ga maar eens na hoeveel jij echt ziet van de route naar je werk en heb je vandaag echt geproefd wat je hebt gegeten of heb je gedachteloos je lunch naar binnen gewerkt?

Ook gesprekken met anderen voeren we nogal eens zonder volledig aanwezig te zijn, omdat we bezig zijn met het volgende dat komt of nog gedaan moet worden.

Lees het hele bericht >
Week 17 2019 Verlicht je muur - zondag 21 april 2019

"Verlicht je muur"

Het laten zien van je emoties zorgde veelvuldig voor een klap in je gezicht
Na jaren van afwijzing bouwde je een torenhoge muur en zaten de luiken potdicht

Je leven in de zogenaamde veiligheid zorgde voor gevoelens van eenzaamheid
De diepere wens van verbinding duwde je weg tot je spijt

Lees het hele bericht >