Straal Taal. 

Laat gerust je reactie achter. Graag!

Wil jij met enige regelmaat op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de straal nieuwsbrief.
Wees gerust, ik zal je niet spammen en geef je mail adres ook niet aan derden.
E-mail: Klik op de Stralende Inbox om je op te geven.


Week 13 2019 Voelen dat je leeft - zondag 24 maart 2019

Echt voelen dat je leeft. Het zou je dagelijkse maatstaf mogen zijn, want leven – bewust zijn – is het wat we hier samen doorlopen en wat heb je eraan als je er niet bewust van geniet? Dan adem je wel en leef je je leven niet. Op die manier besta je alleen en met enkel bestaan vul je je hart niet met voldoening, plezier, liefde en opwinding.

Als je in je hoofd leeft, als je opgaat in de maalstroom van je gedachten, dan ben je heel druk met van alles, alleen niet met bewust voelen dat je leeft.

Je gedachten gaan over het verleden en de toekomst, terwijl je leven enkel plaatsvindt in het nu.

Lees het hele bericht >
Week 11 2019 Minder is meer - zondag 10 maart 2019

Wat nu als je zou stoppen met streven naar groter, beter, mooier en meer? Wat nu als je zou stoppen om 10 ballen in de lucht te houden, omdat één hooguit twee ballen in de lucht houden, eigenlijk het hoogst haalbare is. Hoe zou dat voelen?

Lees het hele bericht >
Week 9 2019 Gedachten zien voor wat ze zijn - zondag 24 februari 2019

Gedachten kunnen jou helemaal geen kwaad doen, mits jij van de inhoud afblijft. Laat daar nu net ons probleem zitten, want het is vaak ontzettend lastig om gedachten te zien voor wat ze zijn: gedachten.

We koppelen er automatisch allerlei betekenissen en gewicht aan. Voor je het weet ben je verwikkeld in een hoofdelijke strijd en zie je door de bomen het bos niet meer.

Lees het hele bericht >
Week 7 2019 Aanwezig blijven bij moeilijke gedachten en gevoelens - zondag 10 februari 2019

Aanwezig blijven in de momenten waar moeilijke gedachten en gevoelens vrij komen vinden we ingewikkeld. Ons verstand is er als de kippen bij, om allerlei reddingsmechanismen in gang te zetten, om ons weg te halen bij ongemakkelijke gevoelens.

Je kunt denken aan afleiding zoeken, jezelf geruststellen, het negatieve omzetten naar iets positiefs. Op korte termijn zullen deze manieren zeker iets voor je doen. Het voornaamste wat zal optreden is een tijdelijk gevoel van opluchting.

Lees het hele bericht >
Week 5 2019 Van chaos naar overzicht - zondag 27 januari 2019

Doe jij ook vaak meerdere dingen tegelijkertijd? We geloven graag dat we heel goed in staat zijn tot multitasken. Het schiet nu eenmaal lekker op om meerdere dingen tegelijk te doen, nietwaar?

Soms is het prima om twee dingen tegelijk te doen en vormt het geen belemmering. Toch zijn er ook werkzaamheden die je het beste één voor één kunt doen zodat je je aandacht compleet kunt richten.

Zeker taken waar je je concentratie bij nodig hebt en dit kan zowel over werk gaan als privé aangelegenheden betreffen, vragen om bewuste aandacht bij de uitvoering.

Lees het hele bericht >