Straal Taal. 

Laat gerust je reactie achter. Graag!

Wil jij met enige regelmaat op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de straal nieuwsbrief.
Wees gerust, ik zal je niet spammen en geef je mail adres ook niet aan derden.
E-mail: Klik op de Stralende Inbox om je op te geven.


Week 43 2019 Bevrijd jezelf van een te krappe jas - zondag 20 oktober 2019

Zijn en presteren worden met elkaar verward. Van kleins af aan worden we blootgesteld aan testen en toetsen. We zijn het zo gewend om kinderen aan te moedigen in hun prestaties. Het zit zo ingebakken in de opvoeding en onze cultuur, dat we bijna niet meer anders kunnen.

En na een paar jaar kunnen kinderen ook niet meer anders. Zij hebben inmiddels geleerd om gewaardeerd te worden, voor wat ze doen en niet voor wie ze zijn. De impact hiervan kan behoorlijk groot zijn.

Lees het hele bericht >
Week 41 2019 Belofte op belofte - zondag 6 oktober 2019

Vanuit mijn tenen heb ik gehuild, geschreeuwd en gesmeekt
Je deed belofte op belofte
Ze bleken alleen zo leeg

Je daden bleven uit
En je woorden waren pijnlijk leeg
Het vertrouwen van een kind in haar mama werd diep beschaamd

Er was wel drank en geen eten
Je drang om te vluchten was enorm
De angst om te voelen deed je opgaan in destructie

Lees het hele bericht >
Week 39 2019 Je krijgt wat je toekomt - zondag 22 september 2019

De veel voorbij komende uitspraak “Je krijgt wat je toekomt” bezorgt mij instant jeuk en Annie (mijn verstand) springt ook direct op mijn schouder, want ook zij vindt van alles van deze uitspraak. Deze zin linkt voor mij aan ‘karma’ en ook deze bezorgt mij de kriebels.

Lees het hele bericht >
Week 37 2019 Stapjes vol groei - zondag 8 september 2019

Annie heeft er een ontzettend handje van om jou om je oren te slaan met wat beter moet, waar je steken hebt laten vallen en dat je een ongelofelijke stommeling bent als je fouten maakt. Annie heeft energie voor tien en dit is te merken aan het aantal rondjes wat ze jou in je hoofd kan laten lopen met al deze gedachten en gevoelens.

Annie’s lat ligt hoog en ze kent geen genade. Jij moet ongeacht de omstandigheden aan haar maatstaven voldoen. Ook als je niet topfit bent, net heel verdrietig nieuws hebt gehoord of helemaal niet thuis bent in bepaalde materie. Annie verwacht topprestaties.

Lees het hele bericht >
Week 35 2019 Het komt wel goed - zondag 25 augustus 2019

Hoe vaak heb jij in je leven al gehoord dat “het goed komt”? Waarschijnlijk al zo veel dat je de tel kwijt bent. En wellicht heb je het zelf ook al ontelbaar veel keren tegen anderen gezegd. Geruststellen doen we vaak en veel. Is het gek dat we dit zoveel doen? Nee absoluut niet. Als je jezelf geruststellend toespreekt, kun je het nare gevoel wat je ervaart beter aan; je hoeft er niet echt naar toe. Anderen zijn ook snel geneigd om bemoedigende woorden tot je te uit te spreken. Zij vinden het net als jij vervelend om vervelende gedachten en gevoelens er te laten zijn.

Lees het hele bericht >